Acasă Cultură Negresă – ”Rețete mănăstirești”

Negresă – ”Rețete mănăstirești”

Știm că multora le place ciocolata – este iubită de copii și de cei mari deopotrivă, iar negresa în varianta Maicii Ecaterina este o adevărată încântare pentru toți iubitorii acestui desert. Este alegerea perfectă pentru a împărți bucuria cu cei dragi și pentru a transforma orice ocazie într-un moment de sărbătoare.

Ingrediente:
– 5 ouă
– 250 g zahăr
– 250 g făină de grâu
– 150 ml iaurt
– 200 g unt
– 5 linguri cacao
– 2 plicuri praf de copt
– fulgi de ciocolată / ciocolată sfărâmată
– 1 esență de rom
– 100 ml ulei
– un praf de sare
Glazura la rece:
– 150 g zahăr pudră
– 3 linguri cacao
– 2 linguri ulei
– 3 linguri apă.

 

Vizionează videoclipul aici (conținut găzduit de o terță parte – youtube.com/trinitastv; timp vizionare 8:58)

Accesează și:
– Negrese glazurate cu ciocolată – rețeta video – ”jamilacuisine.ro”
– Negresă de post / Negresă tradițională – rețeta video – ”jamilacuisne.ro”

Foto: ”freepik.com”