Descoperim, la Mănăstirea Țigănești, o prăjitură de post, delicioasă și ușor de preparat. Cu un zâmbet călduros și o lumină blândă în privire, maica Marciana împărtășește cu noi povestea din spatele acestei rețete și cum a adus o notă personală la acest desert.
Ingrediente pentru o tavă de 35/45 cm
– 1,2 kg mere rase, stoarse și călite
– 3 căni suc portocale, Fanta sau apă minerală
– 1,5 cană ulei
– 2 căni zahăr
– esență vanilie
– coajă de lămâie și portocală
– 2 pliculețe praf de copt
– 1/2 linguriță bicarbonat
– un praf de sare
– 6 căni făină.
Vizionează videoclipul aici (conținut găzduit de o terță parte – youtube.com/trinitastv; timp vizionare 10:42)
Accesează și:
– Chec cu avocado – ”Rețete mănăstirești” – ”stiridigitale.ro”
– Negresă – ”Rețete mănăstirești” – ”stiridigitale.ro”
– Prăjitura inteligentă: Simplitate rafinată în fiecare strat – Rețete mănăstirești – ”stiridigitale.ro”
– Mucenici moldovenești – ”Rețete mănăstirești” – ”stiridigitale.ro”