Descoperim, la Mănăstirea Christiana, o rețetă de chec simplu, sănătos și de post, fără zahăr și fără gluten a maicii Casiana. Preparat cu fulgi de ovăz măcinați, banane bine coapte, morcov ras și gem de fructe fără zahăr, acest chec este dulce în mod natural și plin de nutrienți. Aromat cu scorțișoară, rămâne fraged și gustos, fără a avea nevoie de îndulcitori artificiali. Un desert hrănitor, ușor de pregătit, potrivit pentru oricine caută o gustare sănătoasă sau de post!
Ingrediente:
– 250 g fulgi de ovăz
– 3 morcovi
– 3 banane coapte
– 1 cană gem fără zahăr
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță praf de copt
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu
– 1/2 cană stafide (100 g)
– 1/2 nuci măcinate
– 8 linguri ulei de cocos lichid sau 1/2 cană solid sau alt ulei
– 1 linguriță scorțișoar.
Vizionează videoclipul aici (conținut găzduit de o terță parte – youtube.com/trinitastv; timp vizionare 26:22)
Accesează și:
– Prăjitură cu mere (desert de post) – ”Rețete mănăstirești” – ”stiridigitale.ro”
– Ciorbă din ciuperci pleurotus – rețetă mănăstirească – ”stiridigitale.ro”
– Chec de post cu cacao – ”jamilacuisine.ro”