Acasă Cultură Scorțișoara – proprietăți și beneficii

Scorțișoara – proprietăți și beneficii

Scorțișoara provine din America de Sud și Asia de Sud-Est și este folosită în bucătărie și ca remediu popular pentru unele afecțiuni de aproape 4000 de ani. În zilele noastre, scorțișoara este disponibilă în majoritatea magazinelor, sub formă de batoane sau pudră. Conține antioxidanți, uleiuri volatile, calciu, magneziu și fier, dar și fibre.
Poate combate infecțiile
Substanțele chimice din compoziția scorțișoarei te ajută în lupta cu infecțiile bacteriene și fungice, datorită efectului astringent și antibacterian.
Poate fi utilă în diabet și boli cardiovasculare
Unele studii au arătat că scorțișoara poate avea efecte uimitoare pentru pacienții cu diabet și boli cardiovasculare. Condimentul poate echilibra nivelul glucozei din sânge (glicemia), poate scădea colesterolul LDL și colesterolul total și poate reduce trigliceridele.
Poate stimula funcțiile creierului
Scorțișoara este de ajutor și în perioadele stresante sau încărcate, fiindcă este un bun tonic neurologic. Unii specialiști susțin și că scorțișoara ar putea…citește art. integral pe ”doc.ro”

Citește și:
Scortisoara, un condiment cu numeroase beneficii. Origine, proprietati si utilizare – ”mega-image.ro”

Foto: ”Freepik.com”