Până la finalul lunii iunie, numărul membrilor fondatori care a fost crescut de la 50.000 la 100.000 după 11 zile de la lansare a fost atins, iar numărul de clienți a ajuns deja la 225.000 de clienți, în condițiile în care targetul pe 2024 este de 230.000, informează ”economica.net”.
Anul acesta vor fi lansate credite de consum pentru membrii Salt Bank, o aplicație Salt și pentru frelenceri, urmată de o linie de credit. Banca are ca țintă pentru trecerea la break-evan, punctul de la care va începe să treacă pe profit, patru ani de la lansare.
Banca a pornit la lansare cu Minimum Viable Product, adică un cont curent, un card de debit simplu sau un card multivalută care permite schimb valutar în 17 monede ale lumii.
De asemenea, pe lângă anumite spații de economisire, neobanca oferă și depozite la termen, remunerate cu dobânzi avantajoase, la nivelul celor dintr-o bancă tradițională. Deocamdată pot fi constituite doar cele în lei, dar CEO-ul băncii promite că, în curând, va apărea și oferta pentru depozitele în valută.
A fost adăugată și secțiunea investiții în care pot fi, deocamdată doar vizualizate, patru tipuri de unități de fond de investiții pe diferite profile de risc, care vor putea fi achiziționate în curând de la BT Asset Mangement prin Salt Bank.
De asemenea, banca lucrează la lansarea investițiilor în acțiuni, atât pe piața internă cât și pe cea externă. Salt Bank va acționa ca un canal de vânzare pentru clienții săi. Banca a lansat în iunie și plățile internaționale în euro, urmând să lanseze în curând și plățile crossborder în dolari și lire sterline.
Echipa de tehnologie a băncii, IT-ul, reprezintă cam 40% din totalul angajaților, iar banca vrea să crească numărul acestora. ”Fiind o bancă 100% digitală, avem nevoie de o echipă puternică în această zonă. Pe partea de mobile, aproximativ jumătate din sisteme sunt construite de echipa noastră”, spune Gabriela Nistor pentru ”economica.net”.
Citește art. integral pe ”economica.net”.
Accesează și:
– Actualizare știre – 04.04.2024 ”Salt Bank”, prima bancă românească 100% digitală – ”stiridigitale.ro”