Acasă Cultură Piperul Cayenne – beneficii

Piperul Cayenne – beneficii

Piperul Cayenne este un condiment obținut prin uscarea și apoi măcinarea fină, sub formă de pulbere, a ardeilor iuți Cayenne.
Piperul Cayenne este bogat în vitamine, minerale și o serie de antioxidanți și fitonutrienți esențiali pentru un organism sănătos.
Conține, în specia,l vitamina C și A, dar și vitaminele E, B6, B3, B2, K; potasiu (mai ales), calciu, fosfor, magneziu, fier, mangan; colină; carotenoizi: beta-caroten, criptoxantină, luteină, zeaxantină; alte flavonoide antioxidante principala substanță bioactivă: capsaicina. Substanța care conferă ardeilor iuți gustul picant intens și caracterul „arzător”. Capsaicina are proprietăți antioxidante, antibacteriene, anticancerigene, analgezice, antiinflamatoare. Ajută la eliminarea durerilor, reduce inflamațiile, te ajută să slăbești, este utilă în tratarea răcelilor și congestiilor, protejează sistemul nervos.
Beneficiile piperului Cayenne
-puternic antioxidant – dintre toate tipurile de ardei iuți, ardeii cayenne s-au dovedit a avea acțiunea cea mai puternic antioxidantă
-întărește sistemul imunitar
-susține buna funcționare a digestiei
-combate răcelile și gripa
-ameliorează durerile articulare, nervoase sau musculare
-îmbunătățește metabolismul
-elimină toxinele din organism
-ajută la reglarea greutății corporale
-poate ameliora unele probleme ale pielii
-ajută la prevenirea cheagurilor de sânge
-sursă bogată de vitamine A și C
-poate preveni apariția alergiilor
-proprietăți anti-tumorale
-acțiune antifungică…citește art. integral pe ”solarisplant.ro”

 

Citește și:
– Ingredientul secret care va schimba complet gustul cafelei. Ce condiment puteți adăuga – ”capital.ro”

 

Foto: ”Freepik.com”