Credincioșii ortodocși se pregătesc pentru prăznuirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Cu prilejul acestei populare sărbători, gospodinele onorează o străveche tradiție culinară, pregătind 40 de mucenici pufoși, moldovenești sau muntenești.
Maica Ecaterina ne împărtășește o rețetă „de dulce”, întrucât în acest an sărbătoarea nu cade în perioada postului.
Ingrediente:
– 1 kg făină de grâu
– 4 gălbenușuri
– 1 linguriță sare
– 125 g zahăr
– 150 g unt
– 100 ml ulei
– esență de rom
– esență de vanilie
– coaja de la o portocală
– coaja de la o lămâie
– 200 g stafide – 30 g drojdie uscată
– 450 ml iaurt Pentru ornat: miere și nucă măcinată.
Vizionează videoclipul aici (conținut găzduit de o terță parte – youtube.com/trinitastv; timp vizionare 8:51)
Accesează și:
– (Video) Sfințișorii de la Mănăstirea Văratec: rețetă, istorie și mărturisire – ”doxologia.ro”
– Mucenici moldovenești de dulce foarte pufoși și aromați – ”jamilacuisine.ro”