Acasă Cultură Hreanul – beneficii și contraindicații

Hreanul – beneficii și contraindicații

Hreanul (Armoracia rusticana) este o legumă cruciferă, el fiind din aceeași „familie” cu wasabi, varză, broccoli și varză kale. Hreanul este o rădăcinoasă folosită atât pe post de condiment, ci și în scopuri medicinale.
Hrean beneficii
Originar din Europa, hreanul a fost folosit în medicina tradițională, în numeroase remedii, fie ca extract (sub forma unui ulei), fie sub formă uscată sau sub formă de rădăcină proaspătă.

Are efecte anti-cancer
Hreanul conține compuși chimici care ar putea ajuta la detoxifierea și la eliminarea radicalilor liberi care cauzează cancer în corpul uman.

Are proprietăți antibacteriene
Uleiul care este eliberat atunci când rădăcina de hrean este tăiată poate avea puternice proprietăți antibacteriene. Studiile mai vechi sugerează că hreanul poate să lupte contra unor bacterii periculoase, cum ar fi E. coli, H. pylori și Salmonella.

Are proprietăți anti-îmbătrânire
Rădăcina de hrean este bogată în antioxidanți, care ajută corpul să se protejeze de deteriorarea celulară. Cercetătorii au descoperit că… citește art. integral pe ”doc.ro”

 

Citește și:
Afecțiuni și tratamente cu hrean – ”doxologia.ro”

Vizionează aici o rețetă cu hrean – ”Remediul minune: Hreanul – Antibiotic natural în borcan || Remedii mănăstirești” (conținut găzduit de o terță parte – youtube.com/trinitastv; timp vizionare 8:14)