Acasă Digital Curtea Constituțională a României ”anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea...

Curtea Constituțională a României ”anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea Președintelui României”

curtea constitutionala

În ședința din data de 6 decembrie 2024, Curtea Constituțională, în vederea asigurării corectitudinii și legalității procesului electoral, și-a exercitat atribuția prevăzută de art.146 lit.f) din Constituție și, cu unanimitate de voturi, a hotărât următoarele:
1. În temeiul art.146 lit.f) din Constituție, anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea Președintelui României(nn.după ce, CCR abia validase, pe 02.12.2024, Turul I), desfășurat în baza Hotărârii Guvernului nr.756/2024 privind stabilirea datei alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 și a Hotărârii Guvernului nr.1061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024.
2. Procesul electoral pentru alegerea Președintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată pentru alegerea Preşedintelui României, precum și un nou program calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare.
3. Prezenta hotărâre este definitivă și general obligatorie, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aduce la cunoştinţă publică.
*
Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârii, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Sursă: ”ccr.ro”

*
Hotărârea nr. 32 din 6 decembrie 2024 privind anularea
procesului electoral cu privire la alegerea Președintelui
României din anul 2024 – motivarea CCR, publicată, după orele 21:00, în Monitorul Oficial (Partea I, Nr. 1231). (https://monitoruloficial.ro/e-monitor/ ).

*
Curtea Constituțională s-a reunit, în această dimineață, într-o ședință informală solicitată joi seara târziu de președintele CCR Marian Enache.

*
Călin Georgescu, primele declarații după decizia CCR: „Am auzit și eu. Am auzit aceste zvonuri. (n.r Că nu va mai fi lăsat să candideze la reluarea alegerilor) Am următoarea observație, ei în disperarea lor, fiindcă își văd periculitate pozițiile și aceste sinecuri pe care le-au creat în timp și ceea ce se poate scoate la iveală în 35 de ani. Am următorul mesaj pentru ei, îi asigur că tot mapamondul știe ce se întâmplă în România. Lucrurile nu vor rămâne cum dorește puterea de la București. CCR are nouă membri. Ei nu pot fi peste puterea a nouă milioane de oameni. Creează un dezechilibru celor trei puteri din stat. Poporul român este suveran și va rămâne suveran indiferent de cum vor ei să mă oprească. Nu mă vor putea opri și nu vor putea opri poporul român. Am făcut istorie, ei nu pot șterge istoria. Tot mapamondul e cu ochii pe România după această decizie barbară”, a declarat Călin Georgescu la Realitatea TV. Sursă: ”ziarulunirea.ro” .

Cine sunt cei nouă judecătorii CCR care au votat în unanimitate anularea alegerilor prezidențiale – ”romania.europalibera.org” .

Toți cei nouă judecători ai CCR au votat pentru anularea alegerilor prezidențiale.
Dintre aceștia, patru au fost propuși de PSD, trei au fost propuși de către Klaus Iohannis prin Administrația Prezidențială, unul de PNL și unul de UDMR.

Iată cine sunt aceștia:
– Marian Enache, 70 de ani, este președintele CCR din 2022. A fost numit judecător CCR în 2016 de către Senat la propunerea PSD. A fost deputat în mai multe legislaturi, pe listele FSN, PDSR și PSD. Este absolvent al Facultății de Drept (Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași) – promoția 1977. Din 1997 este doctor în Drept (specialitatea Drept constituţional) al Universității din Bucureşti, Facultatea de Drept. Dosarul său la Securitate ar fi fost distrus. Într-o adeverință din 19 mai 2009 a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) instituția precizează că nu are date că Marian Enache a fost colaborator al Securității după ce Servicul Român de Informații (SRI) a comunicat că „domnul Enache Marian figurează cu dosar F.R. (fond rețea) 7259/Vaslui, dar dosarul nu s-a păstrat în arhivă”.
– Bogdan Licu, 54 de ani, a studiat dreptul la Universitatea particulară Spiru Haret din București (1991 – 1995) cu diplomă eliberată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este judecător la CCR din 2022 la propunerea PSD. A fost vicepreședinte al CSM, după care a ocupat pe rând funcțiile de prim adjunct al procurorului general, adjunct al procurorului general, delegat în funcția de procuror general și prim adjunct al procurorului general. În 2015, Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat în teza de obținută la Academia SRI sub îndrumarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.
– Cristian Deliorga, 67 de ani, ocupă funcția de judecător CCR din 2019, fiind numit de Senat la propunerea PSD. Între 1982 și 2006 a ocupat funcția de procuror în mai multe parchete din județul Constanța. Între 2003 și 2011 a fost membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. A fost acuzat de mușamalizarea unor dosare de politicieni.
– Gheorghe Stan, 50 de ani, este judecător la CCR din 2019, după ce a fost propus de PSD. A terminat Facultatea de Drept a Universității „Petre Andrei” din Iași în 1997, iar în perioada 2004-2005 a urmat studii postuniversitare de drept penal – criminologie, la Facultatea de Drept din cadrul Universității București. În ianuarie – iunie 2019 a fost procuror-șef al controversatei Secții pentru investigarea infracțiunilor din justiție.
– Attila Varga, 59 de ani, a fost deputat din partea UDMR în legislaturile 1990-2012. Din 2016, a fost numit judecător al Curții Constituționale, numit de Camera Deputaților din partea UDMR. Este absolvent al Facultății de Drept de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (1986), doctor în științe juridice, specialitatea Drept constituțional (2006).
– Livia Stanciu, 67 de ani, a fost președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2009 până în 2016. În acel a fost numită pentru un mandat de 9 ani ca judecător al Curții Constituționale, de către președintele României, Klaus Iohannis. Livia Stanciu a absolvit în 1980 Facultatea de Drept de la Universitatea București. Din 2008 este doctor în drept, în specializarea Drept penal, doctorat luat la Academia Română – Institutul de Cercetări Juridice.
– Iulia Scîntei, 48 de ani, este judecătoare la CCR din 2022, la propunerea PNL. Este de profesie notar public. A intrat în Parlament pe listele PNL Iași. Între 2016 și 2022, a fost vicepreședinte al Senatului. Este licențiată în drept la Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Este considerată de presă protejata baronilor liberali din acest oraș.
– Mihaela Ciochină, 57 de ani, este judecătoare la CCR din mai 2022, după ce a fost numită de președintele Klaus Iohannis. A absolvit în 1992 Facultatea de Drept a Universității din București. Între 19 ianuarie 2015 și 11 iunie 2022 a fost consilier al președintelui Iohannis. Înainte de Cotroceni, Cochină a lucrat la Senatului României, unde a avut mai multe funcții de execuție, potrivit CV-ului său.
– Elena Simina Tănăsescu, 56 de ani, fost numită judecătooare la CCR de către președintele Iohannis în 2019. A fost judecătoare din 1991, iar după doi ani a început să predea. Are studii post-doctorale în drept constituțional la Facultatea de Drept de la Universitatea din București și abilitarea de a conduce doctorate la Sorbonne. A fost consilier prezidențial între 2015 și 2018. A fost acuzată că a făcut presiuni pentru ca fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu să demisioneze.

Citește art integral pe: ”romania.europalibera.org”

Accesează și:
– 19.12.2024: O decizie ca un prohod – ”mariannazat.ro”
– 16.12.2024: Judecătorii să își respecte jurământul magistraților! – Călin Georgescu – ”youtube.com/c/CălinGeorgescuOficial
– 07.12.2024: CCR și-a încălcat hotărâri anterioare ca să-l blocheze pe Călin Georgescu. Bogdan Tiberiu Iacob: În contradicție cu propriile decizii: Cum s-a împușcat în picior CCR cu anularea alegerilor – ”activenews.ro”
– 07.12.2024: Decizia de anulare a alegerilor din România a ajuns și la Elon Musk. Ce a comentat acesta – ”qmagazine.ro”
– 06.12.2024: Călin Georgescu, după decizia CCR: ”Statul român a luat democrația și a călcat-o în picioare…este o lovitură de stat oficializată. Justiția subordonată ordinelor politice și-a pierdut, practic, esența. Ea nu mai este justiție, este la ordin”. – ”stiridigitale.ro”
– 06.12.2024: Călin Georgescu, despre anchetele privind campania sa electorală: „Ultima cetate Soros a căzut. Acest lucru i-a făcut să fie disperați” – ”adevarul.ro”
– 02.12.2024: Cine e Marian Enache, șeful CCR, care a amânat de două ori validarea alegerilor prezidențiale: Fost parlamentar PSD, cu dosarul de la Securitate pierdut, milionar în lei – ”g4media.ro”
– 02.12.2024: Actualizare știre: Curtea Constituțională a României a dispus ”reverificarea și renumărarea tuturor buletinelor de vot” aferente primului tur al Alegerilor Prezidențiale 2024 – ”stiridigitale.ro”
– 26.11.2024: Victoria lui Călin Georgescu a demonstrat că sistemul și Soros cu ong-urile sale s-au izbit de partidul invizibil al familiștilor creștini și al tradiționaliștilor din România. Prof. Ilie Bădescu intervievat de Victor Roncea: Rezultatul nu este o surpriză – ”stiridigitale.ro”