Acasă Cultură Cuișoarele – proprietăți și beneficii

Cuișoarele – proprietăți și beneficii

Cuișoarele au fost folosite de mii de ani în India și China, nu numai pe post de condiment, ci și ca remediu pentru multe probleme de sănătate.
Nutrimentele din cuișoare includ carbohidrați, proteine și fibre alimentare. Mineralele prezente în cuișoare includ potasiul, calciul, sodiul și magneziul, iar ca vitamine cuișoarele conțin vitamina E, folat și niacină. Însă având în vedere cantitatea mică de cuișoare utilizată în diverse preparate, în organism nu ajung cantități mari din aceste nutrimente. Conform unor cercetări, anumite substanțe din cuișoare posedă proprietăți antioxidante, hepatoprotectoare, antimicrobiene și antiinflamatorii.

Ce beneficii pentru sănătate pot avea cuișoarele?
Cuișoarele pot ajuta digestia
Cuișoarele pot îmbunătăți digestia prin stimularea secreției enzimelor digestive.
Cuișoarele au proprietăți anticancerigene
Aceste condimente pot fi de ajutor în gestionarea cancerului pulmonar în stadiile timpurii. Cercetările sugerează că acidul oleanolic prezent în cuișoare oferă activitate antitumorală, în timp ce un alt studiu a arătat că eugenolul din cuișoare are potențial împotriva cancerului de col uterin.
Cuișoarele pot oferi protecție ficatului
Cuișoarele pot avea beneficii și pentru ficat. Acestea conțin mari cantități de antioxidanți, ideale pentru protejarea organelor de efectele radicalilor liberi, în special a ficatului.
Cuișoarele pot contribui la gestionarea diabetului
Cuișoarele au fost folosite în practicile medicinale din vechime pentru o serie de boli, printre care și diabetul. Extractele din cuișoare imită insulina în anumite moduri și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.
Cuișoarele pot proteja oasele
Extractele hidro-alcoolice din cuișoare includ compuși fenolici, cum ar fi eugenolul și derivații săi, flavone, izoflavone și flavonoide.
Cuișoarele pot să stimuleze imunitatea
Cuișoarele conțin compuși care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar prin creșterea numărului de celule albe din sânge.
Cuișoarele au proprietăți antiinflamatorii
Prezența eugenolului a redus inflamația cauzată de edem. S-a confirmat, de asemenea, că eugenolul are capacitatea de a reduce durerea stimulând receptorii acesteia.
Cuișoarele susțin sănătatea orală
Cuișoarele pot fi folosite ca remediu pentru reducerea bolilor gingivale, cum ar fi gingivita și parodontoza.
Cuișoarele pot trata cefaleea
Cuișoarele au efecte antibacteriene
Cuișoarele au proprietăți afrodisiace
Încă din cele mai vechi timpuri, se credea că aceste condimente posedă…citește art. integral pe ”doc.ro”

Sursă text: ”doc.ro”

 

Citește și:
Totul despre cuișoare: beneficii, proprietăți, recomandări – ”planteea.ro”
– Foloseste cuisoare in loc de guma de mestecat – ”minuneanaturii.ro”

 

Foto: ”freepik.com”